NALOŽBA V NEPREMIČNINE

Druga najbolj razširjena oblika varčevanja so naložbe v nepremičnine. V Sloveniji se takšne naložbe izplačajo, saj so se stanovanja v Sloveniji na trgu zadnja tri leta precej podražila. Pri tem cene v Ljubljani rastejo hitreje kot drugod po Sloveniji. V nepremičnine lahko vlagajo tisti, ki imajo veliko denarja, Ker cene nepremičnin rastejo, se vrednost naložbe vendarle povečuje, njena slabost pa je, da denarja ni mogoče dobiti takoj, ko ga varčevalec potrebuje.

Dolgoročno je nepremičnina še zmeraj ena najvarnejših naložb. To ugotavljajo tudi Nemci, saj so naložbe v nepremičnine pri njih na drugem mestu, takoj za varčevanjem v banki. Tam cene nepremičnin v povprečju rastejo po 3 odstotke na leto, na najprivlačnejših lokacijah nekoliko več, vsekakor pa precej manj kot v Sloveniji. Med slabo donosne naložbe sodijo tudi različna življenjska in rentna zavarovanja, ki jih ponujajo zavarovalnice.

 

Platforme za vlaganje v nepremičnine. kliknite na LOGO za dostop!

 

Evo estate združuje na enem mestu več nepremičninskih platform. V bistvu ne rabite posebej odpirati računa za vsako platformo posebej. Najbolj pomembno je , da je platforma zelo likvidna saj izbira zelo priznane projekte in da lahko vlagate že od 50 eur dalje.