Posojilne platforme

 

BlockFi je multi platforma , kjer lahko dobite kredit , če imate kriptovaluto na zalogi in jo zastavite. Po drugi strani pa dobivate lahko obresti , če ste kot investitor. Ponujajo zelo dobre letne donose na bazi EUR in stable coin. Lahko pa tudi prejemate donos na vaše kriptovalute , prav tako platforma omogoča trgovanje.

 

 

Fastinvest platforma je ena od mojih prvih pltform , kjer sem vložil sredstva in do danes sem zelo zadovoljen. Platforma ima ročno investicijo , kot tudi možnost autoinvest, kjer nastavite željene parametre. Sam se bolj nagiban k ročnemu saj nata način bolje spremljate svojo investicijo. Sam večinoma na tej platformi izbiram kredite , ki izvirajo iz Danske in do sedaj ni bilo niti enega, da bi bil v zamudi ali da bi moral izkoristiti odkup iz strani platforme.

Nexo platforma bazira na posojilih, kjer investitorji vlagajo EUR in dobivajo 8% obrestno mero, katera se obračunava vsak dan. V ozadju so posojila dana kreditojemalcem , ki zastavijo svojje Bitcoine in druge kripto valute.

Prednost je ,da ni nobene vezave in lahko svoja sredstva dvignete kadarkoli. Več informacij v naši pisarni.

 

 

 

 

Iban wallet  je naložbena platforma s sedežem v Združenem kraljestvu in ustvarjena leta 2016, ki vlagateljem ponuja obresti na naložena srestva . V vsakem primeru moramo razumeti, da ti vezani računi niso tradicionalni bančni računi ali depoziti, ki jih krije ustrezni organi (sklad za zajamčene vloge), temveč naložbeni računi, ki vlagajo v različne avtomatizirane izdelke za množično posojanje z različnimi garancijami za ponujanje teh donosov svojim strankam. V iban walletu dobite letno obrestno mero med 2,5%-6% fiksnih obresti na vaš vloženi znesek.

 

 

Kako deluje?

Mintos je verjetno najbolj izpopolnjena spletna posojilna P2P v vsej Evropi (vključno z Združenim kraljestvom). Nobena druga platforma ne  ponuja posojila od toliko posojilodajalcev (več kot 20). Večina posojil, ki so na voljo za nakup, je v evrih, vendar so na voljo druge valute (predvsem srednje in vzhodne Evrope). Ko se račun odpre in financira, lahko vlagatelji izbirajo med več kot 100.000 posojili, ki so na voljo za nakup na primarnem trgu (neposredno od posojilodajalcev) ali na sekundarnem trgu (od drugih vlagateljev). Mintos ponuja 14 različnih filtrov, ki vlagateljem pomagajo najti najprimernejša posojila. Vlagatelji lahko izberejo, koliko vposameznega posojila želijo investirati. Vlagatelji lahko individualno izberejo posojila ali pa uporabijo odlično orodje za avtomatsko investicijo. Vlagatelji lahko ponudijo vsa posojila, ki jih želijo prodati na sekundarnem trgu, in izberejo ceno za katero jih želijo prodati. Od novembra 2017 ni bilo pristojbin za uporabo sekundarnega trga.

Na Mintos platformi se pojavlja več ponudnikov posojil in naše priporočilo je:

Mogo – posojila, zavarovana z avtomobili. Eden največjih posojilodajalcev na platformi Mintos. Mogo ponuja posojila, ki imajo jamstvo za odkup, z obrestnimi merami okoli 12%. Večina Mintosovih investitorjev iz tega razloga dodeli del svojega kapitala Mogo posojilomCredissimo – se je pridružil Mintosu marca 2018. Všeč nam je njihova zelo konzervativna struktura bilance, njihova donosnost in nagrajena tehnologija. Posojila prihajajo z garancijo za odkup in stopnjami okoli 11,5%ID Finance – posojilodajalec, ki je izredno donosen, je dobro kapitaliziran in zagotavlja kakovostno in redno finančno poročanje. Tipične stopnje znašajo okoli 11%Capital Service – srednjeročna osebna posojila na Poljskem. Capital Service je velik posojilodajalec in ponuja garancijo za odkup. Stopnje so okoli 12%Banknote – osebna posojila v Latviji. Banknote je dobičkonosna in imajo kakovostno poročanje. Investitorjem ponuja donos okoli 12%, skupaj z jamstvom za odkup posojil, ki zapadejo več kot 60 dniCredit Star – velik in donosen posojilodajalec, ki deluje v mnogih državah. Podjetje je zelo profesionalno. Ponujajo stopnje nad 12% z garancijo odkupa.

BONUS 0,5% na vaš vložek do 09.02.2020

Platforma Peerberry je zelo enostavno za uporabo. Ima funkcionalnost, ki vlagateljem omogoča, da izberejo posamezna posojila na primarnem trgu ali uporabijo orodje za samodejno vlaganje. Spletno mesto postalo zelo priljubljeno v zadnjih nekaj mesecih, kar pomeni, da je bil primarni trg zelo omejen.

Auto-invest opcija je tudi super zadeva , kjer lahko samostojno nastavimo vse željene parametre. Priporočamo, da vzpostavite auto-invest inzagotovite, da bodo posojila večinoma iz Češke in Poljske posebej priporočamo posojilodajalce skupine Aventus (Pujcka, Smart Pozycka in Pozycka Plus). Ko dobimo več informacij o drugih posojilodajalcih na spletnem mestu, bomo posodobili zadevo.

Peerberry vlagateljem zagotavlja tedensko e-poštno sporočilo, ki ponuja preproste informacije o prisluženih obrestih, glavnicah, prejetih od vlagateljev, izvedenih naložbah in denarnih sredstvih v njihovem imenu. Stran ima tudi dobro funkcionalnost poročanja, kar omogoča vlagateljem, da vidijo vse aktivnosti na svojem računu v izbranem časovnem obdobju, prav tako pa lahko ustvarijo davčne izkaze.

Peerberry upravlja zelo preprosto in učinkovito spletno mesto za naložbe v evropski P2P. Spremljamo ga odkar so ga lansirali in smo bili navdušeni nad našimi dosedanjimi izkušnjami. Peerberry raste zelo hitro.

Uspešno so dodali nove posojilodajalce svoji platformi, kar je vlagateljem omogočilo dodatne naložbene priložnosti. Prav tako nam je uspelo najti posojila z 12% obrestnimi merami. Te donosi so videti bolj in bolj privlačni.. Mislimo, da bodo obrestne stopnje v naslednjih nekaj mesecih na Peerberryju približno na 11%, vendar menimo, da je to še vedno konkurenčno, saj ima skupina Aventus boljši finančni profil kot mnogi posojilodajalci, ki so navedeni na drugih platformah.

 

 

Viainvest je P2P posojilna platforma, ki izdaja posojila v Latviji, Španiji, na Švedskem, Češkem in Poljskem. Je del skupine VIA SMS, kjer posojilojemalci želijo sredstva, ki se nato pojavijo na Viainvestu, kjer so odprti za javne naložbe.

Prednostna naloga družbe Viainvest je zagotoviti varnost naložb. Minimalne znesek naložbe znaša 10 evrov, letne obresti pa cca. 12 odstotkov na potrošniška posojila.

Če želite vlagati v Viainvest, opravite registracijo in nakažite sredstva na svoj račun. Na Viainvestu je enostaven pregled posojil in imate tudi sezname filtrov, ki so na voljo za naložbe. Vlagatelji imajo na voljo opcije, ki so: kratkoročna potrošniška posojila, obročna posojila, varčevalni produkti in kreditna linija.

Pristojbine se odštejejo od obresti v obliki zmanjšane donosnosti naložb.

Auto invest

Vi lahko nastavite lastne investicijske kriterije in popolnoma avtomatizirate investicijski proces. To je sistem, ki samodejno deluje glede na vaše željene nastavitve kjer lahko definirate  več kriterijev.

Če so posojila z jamstvom odkupa v zamudi za več kot 30 dni, viainvest odkupi posojilo po nominalni vrednosti neplačane glavnice in akumuliranih obresti.

Na viainvest lahko odprete zasebni kot poslovni račun.

Ta platforma deluje kot posrednik med posojilojemalci in vlagatelji, ki ponujajo platformo za varne in pregledne naložbene priložnosti. Za uporabo platforme ni skritih stroškov ali stroškov.

Vsa posojila, ki kotirajo na Viainvestu, so zavarovana z garancijo za odkup. Njena glavna skrb so investitorji, kjer je varnost naložb ključni dejavnik. Poleg tega garancija za odkup obvezuje posojilodajalca, da odkupi posojilo, ki zamuja za več kot 30 dni. V primerjavi s 60 dnevi na večini drugih platform.

 

 

 

Robocash je spletno mesto za posojanje P2P, ki je specializirano za kratkoročna posojila. Robocash je del ruske skupine Robocash, ki obstaja od leta 2013.
Njihova platforma je bila predstavljena februarja 2017. Od takrat je njihova platforma postajala vedno večja. Njihova stopnja rasti je okoli 100% letno. 
Robocash je dobra platforma za vlaganje v P2P posojila z visokimi donosi. Varnost platforme je velika. Upali smo, da bomo na platformi dobili več posojil 
in povečali možnosti za diverzifikacijo. 
Toda z naložbami, ki se začnejo že od 10 €, je to še vedno platforma, ki je zanimiva za večino ljudi. Zadeva je avtomatska in ne morete ročno sami izbirati posojil.